sturla|andreas har eksistert siden 2000, og de to musikerne tar med seg vidt forskjellige bakgrunner inn i sitt folkemusikalske samarbeid.


Andreas Aase er en av Norges mest brukte gitarister. Som studiomusiker og turnerende ringrev har han spilt med det meste i norsk pop-, rock og viseverden. Interessen for midt-norsk folkemusikk ble vekket i voksen alder, og han tar med seg spilleteknikker og instrumenter fra mange tradisjoner inn i sine tolkninger. I samarbeidet med Sturla Eide tar han i bruk akustisk gitar og irsk bouzouki i sin evige jakt på det minimale lydbildet som best får fram melodien i slåttene.


Sturla Eide har fra barnsbein av bygd seg opp til å bli en av Norges fremste utøvere på fele og hardingfele, og representerer den uhyre sjeldne slåttetradisjonen fra Orkdal. Han har dessuten engasjert seg i et stort antall prosjekter innenfor ulike genre, og har vunnet mange priser og utmerkelser for sitt gnistrende spill. I denne duoen vender han tilbake til mystikken i melodier fra sin hjemstavn i Orkdal, og leder dermed samtidens nysgjerrighet mot musikk som er opptil 150 år gammel, men tidløs i sin kraft og poesi.

sturla|andreas ble nominert til Spellemannsprisen i folkemusikk for sin CD “GLIMMER” i 2003.

Besøk sidene www.2l.no for mer informasjon eller for å kjøpe platen. Enkeltspor kan kjøpes på Musikkonline.


Omtaler:

- Folk Forum september 2003
- Trad Magazine
- Rootsworld
- Dirty Linen
- Strings Magazine
- Greenman
- Folkworld
- Nordische Musik
- Folk Sounds
- Rambles
- Spelmannen
- Folk og Musik
- Groove
- Trekkspillnytt
- Storfjordnytt
- Avisa Sør-Trøndelag

Andreas på Myspace
Andreas på YouTube
Andreas nettside

Mob: 413 25 211
e-post


Sturla på Myspace

Sturla på YouTube
Sturlas nettside

Mob: 413 01 778
e-post

Slåttens kjerne - En stille reise i folkemusikkens intensitet